Bel ons op 0299 - 705550
facebook

IRP: Independent Repair Provider

Apple IRP: Independent Repair Provider (Onafhankelijke Reparatie Verstrekker)

LET OP: Lees dit artikel aandachtig door om duidelijk te begrijpen wat wij kunnen. Informatie m.b.t. de melding, vind u in het tweede gedeelte van dit artikel.

Reparatie Volendam is geautoriseerd via Apple onder hun Independent Repair Provider Program. Dit vereist een aantal voorwaarden, waaronder dat we een gevestigd bedrijf zijn met een goede reputatie. Het vereist dat de technici ACiT (Apple Certified iOS Technician) en ACMT (Apple Certified Macintosh Technician) gecertificeerd zijn.

Via dit kanaal krijg je dan als bedrijf toegang tot (en bieden wij) dezelfde originele Apple onderdelen aan als Apple verkooppunten. We hebben ook toegang tot dezelfde diagnosetools en reparatie kalibratiesoftware die door Apple wordt gebruikt.

Misschien nog belangrijker: we hebben niet dezelfde strikte richtlijnen als geautoriseerde Apple Service Providers. Daardoor zijn veel reparaties aan te bieden die Apple zelf niet aanbiedt, waaronder: alternatieve display vervanging, laadpoortreparaties, gegevensherstel, reparaties op componentniveau en veel meer. U hoeft daarom uw apparaat vrijwel nooit te vervangen door een nieuw exemplaar! Bij Reparatie Volendam zijn er bijna altijd reparatiemogelijkheden. Het moet natuurlijk wel financieel rendabel zijn, en daar is dan ook wel een aanbeveling te doen.

Vanuit Apple:
Onafhankelijke reparatieverstrekker (Reparatie Volendam) is geen door Apple erkende serviceprovider, maar een erkend onafhankelijke reparateur. Indien het onderdeel geen ‘genuine Apple’ betreft, stemt de klant ermee in om voor reparatie gebruik te maken van niet-officiële of gebruikte Apple-onderdelen. Schade veroorzaakt door producten van derden kan worden uitgesloten van de Apple-garantie. Reparaties die worden uitgevoerd door een onafhankelijke reparatieverstrekker zijn uitgesloten van Apple’s garantie en de onafhankelijke reparatieverstrekker zorgt voor zijn eigen garantiedekking voor zijn reparatie.

In simpel Nederlands: geen gratis reparaties (binnen de garantie) mogen uitvoeren en dat wij zelf garantie geven op elke reparatie, zowel erkend als niet erkend. Indien het onderdeel niet direct door Apple geleverd is, begrijpt u dat het om een niet officieel product gaat aangezien het niet direct door Apple is geleverd.
Indien u kiest voor de officiële weg, dient u rekening te houden met het volgende:
– U betaald meer voor hetzelfde product niet geautoriseerd (voordeel is dat er geen melding wordt getoond).
– Zoek mijn iPhone moet uitgeschakeld zijn, anders kan de reparatie niet worden uitgevoerd.
– Al uw gegevens zullen met Apple worden gedeeld, dus ook uw complete NAW gegevens. Apple wilt graag bijhouden per toestel wat er exact aan is gebeurd, door wie, en van wie dit toestel momenteel is.

Melding bij gebruik niet officiële (niet door Apple geleverde) producten:

non-genuine-melding non-genuine-melding


Wanneer in de volgende situaties:
Batterij vervanging: iPhone SE (2020), Xr, Xs, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12 Mini, 12, 12 Pro, 12 Pro Max, 13 Mini, 13, 13 Pro, 13 Pro max
Display vervanging: iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12 Mini, 12, 12 Pro, 12 Pro Max, 13 Mini, 13, 13 Pro, 13 Pro max
Achtercamera vervanging: iPhone 12 Mini, 12, 12 Pro, 12 Pro Max, 13 Mini, 13, 13 Pro, 13 Pro max

Gebruik wordt gemaakt van niet-officiële (lees: niet direct bij Apple aangeschafte) onderdelen, zal er een melding worden getoond dat er niet kan worden gecontroleerd of het betreffende onderdeel origineel is, ook al is deze wel origineel. Deze melding zal uiteindelijk verder in de instellingen worden getoond. Indien u wel kiest voor officiële (lees: direct bij Apple aangeschafte) onderdelen, zal deze melding niet worden getoond.

Let op: Gebruik van niet-officiële (lees: niet direct bij Apple aangeschafte) onderdelen betekent niet dat het toestel onbruikbaar wordt. Indien wij een origineel onderdeel gebruiken (bijvoorbeeld: verwijderd van een nieuw toestel), heeft deze exact dezelfde werking als een officieel (lees: direct bij Apple aangeschaft) onderdeel. U krijgt alleen een melding te zien.

Toch nog vragen? Neem gerust contact op.