Bel ons op 0299 - 705550
facebook

Waterschade

Vervelend als je smartphone met water in aanraking is gekomen, maar vaak is deze nog wel te redden door snel te handelen. Helaas is de verleiding groot om nog even te kijken of deze nog werkt, en daarbij is het grote gevaar dat er kortsluiting ontstaat. Hierdoor gaat er in het toestel van alles kapot.

Wat wel te doen?

Laat het toestel met rust, en als het mogelijk is haal de batterij er uit. Leg het toestel niet in de rijst, gemalen koffie of speciale waterschade kits die verkrijgbaar zijn. Op deze manier wordt alleen het vocht aan de buitenzijde aangetrokken, maar niet op de plek waar schade ontstaat: de binnenkant. Vocht en elektronica zorgen voor kortsluiting, waardoor corrosie ontstaat. Vergelijk dit met een soort roest, maar dat op de printplaat.

Kom zo snel mogelijk bij Reparatie Volendam langs om het toestel aan te bieden voor een waterschade behandeling. Het toestel wordt dan van binnen met een ultrasoon reiniger schoongemaakt. Alleen op deze manier kan verdere schade voorkomen worden, en is de kans op een werkende telefoon het grootst. Dit is niet binnen een half uur uit te voeren, daarom kunt u hierbij niet wachten.

Een behandeling van waterschade kost € 40,00.

Na de behandeling wordt er getest of alles nog werkt, en wat er eventueel vervangen moet worden. Hiervan krijg u een bericht met een kostenoverzicht, waarna er akkoord gegeven kan worden.
Werkt het toestel na reinigen alsnog niet, dan blijft het bij de € 40,00 voor het reinigen.